Veşnica lui pomenire !

Părintele protosinghel Petroniu Tănase a trecut la Domnul Obştea Schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos a pierdut astăzi, 22 februarie, una dintre figurile sale emblematice. Părintele protosinghel Petroniu Tănase, fostul stareţ al aşezământului monahal, a trecut la cele veşnice, în jurul orei 16:00, ora României, informează Radio TRINITAS. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 24 februarie, conform rânduielilor monahale din Sfântul Munte.

Părintele Petroniu Tănase s-a născut în anul 1914, în comuna Fărcaşa din judeţul Neamţ. Călugărit şi format duhovniceşte în obştea Mănăstirii Neamţ, era licenţiat în Teologie, dar a urmat şi studii de Matematică şi Filosofie. Dorul de o viaţă spirituală aleasă i-a îndrumat paşii spre Sfântul Munte Athos, unde a ajuns în anul 1978. Apreciat şi iubit deopotrivă în Grecia şi România, Părintele Petroniu a fost duhovnic, bibliotecar şi stareţ al aşezământului românesc de la Sfântul Munte.

Părintele Petroniu Tănase se retrăsese, recent, de la conducerea schitului. În locul său a fost ales, pe 6 februarie, părintele ieromonah Atanasie Floroiu.

sursa: comunicatul BOR din aceeaşi zi- 

http://www.basilica.ro/ro/stiri/parintele_protosinghel_petroniu_tanase_a_trecut_la_domnul_7439.html
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în pelerinaje şi călătorii duhovniceşti, Sfântul Munte, sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii, ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Veşnica lui pomenire !

  1. Pingback: 4 luni de la adormirea Avei Petroniu Prodromitul | cuvântul înţelepciunii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s