primii 2 candidaţi pentru alegerile din 18 martie

IPS Andrei si PS Irineu

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a desemnat în şedinţa de astăzi, 14 martie, candidaţii pentru scaunul vacant de Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului.

 Şedinţa a avut loc la Reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Locţiitor de Mitropolit al Clujului. „Cei doi candidaţi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan de la Cluj sunt: Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Andrei al Alba Iuliei şi Preasfinţitul Irineu Bistriţeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează TRINITAS TV.

            Numele celor doi ierarhi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan vor fi prezentate membrilor Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, care se vor întruni în şedinţă de consultare cu membrii Sinodului mitropolitan, mâine, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca. „Urmează ca mâine să avem consultarea cu Adunarea Eparhială şi cu membrii de drept care participă la consultări. Deci, este vorba de consultarea clerului şi a mirenilor reprezentaţi în Adunarea Eparhială şi delegaţi din partea Eparhiilor sufragane din această Mitropolie”, a precizat Patriarhul României. 

             Lista finală a candidaţilor va fi înaintată Sfântului Sinod, care se va întruni în şedinţă de lucru vineri, 18 martie 2011, la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul mitropolit. „În data de 18 va fi alegerea noului Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. În aceiaşi zi Înaltpreasfinţitul Mitropolit Bartolomeu ar fi împlinit 90 de ani de viaţă, iar întronizarea noului mitropolit, dacă ne ajută Dumnezeu, va avea loc în ziua sărbătorii mari a Bunei Vestiri, 25 martie, aşa cum în aceiaşi zi a fost întronizat, cu cinci ani în urmă, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Bartolomeu. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să avem un nou Mitropolit la Cluj care să continue lucrarea frumoasă a Înaltpreasfinţitului, de vrednică pomenire, Bartolomeu Anania”, a mai spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. Scaunul de Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a rămas vacant în urma trecerii la cele veşnice la vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, în data de 31 ianuarie.

sursa- http://www.basilica.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în arhierei, ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s