Şeful Băncii Mondiale: Suntem la „un şoc distanţă” de o criză alimentară de amploare

Antena3.ro | 17 Apr 2011, 16:22 

        Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat că întreaga economie mondială este „la un şoc distanţă” de o criză extrem de gravă în sectorul alimentar, unde preţurile au atins deja cote îngrijorătoare, informează Bloomberg. Astfel, potrivit datelor prezentate de Zoellick, peste 44 de milioane de oameni au coborât sub limita sărăciei în 2010 din cauza preţurilor extrem de ridicate la alimente.

        Bancherul a adăugat că o creştere cu 10% a indicelui preţurilor de consum ar creşte cu 10 milioane numărul persoanelor aflate sub limita sărăciei. Organizaţia Naţiunilor Unite a calculat în 2010 un indice al preţurilor cu 25% mai mare decât în anul precedent, acesta reprezentând cel mai rapid avans din 1991.

        Luna februarie a reprezentat un record la nivel mondial pentru acest indice. „Creşterea preţurilor la mâncare este în prezent cea mai mare ameninţare pentru săraci. Suntem la numai un şoc distanţă de o criză de amploare. În multe cazuri stocurile sunt scăzute.

        Un singur eveniment major legat de vreme în unele din aceste regiuni ar putea împinge oamenii peste limite”, a declarat Robert Zoellick. De asemenea, şeful BM se opune măsurii interzicerii exporturilor, folosită de unele state pentru a menţine, artificial, preţurile scăzute.

Reclame
Acest articol a fost publicat în social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s