Reacţii

Articolul „Președintele Ligii Islamice din Moldova dă lecții Mitropoliei”
 
Publicat de Moldova Ortodoxă, Vin, 13/05/2011 – 13:44

Muftiul Sergiu Sochircă, președintele Ligii Islamice din Moldova. Foto: Europa LiberăPreşedintele Ligii Islamice, Sergiu Sochircă, se ridică împotriva declarațiilor episcopului Marchel de Bălți, pe care le consideră contrare legislației în vigoare din Republica Moldova, informează Publica.md. Totodată el critică Mitropolia Moldovei, dîndu-i lecții de purtare civică.

 „Există legislaţia Republicii Moldova cu privire la culte şi din păcate aceeaşi Mitropolie, aceeaşi eparhie de Bălţi  merge împotriva legislaţiei. Noi trăim într-un stat de drept cu principii democratice şi înainte de a face astfel de tulburări în societate ar fi mai bine ca aceeaşi Mitropolie şi aceeaşi Eparhie de Bălţi să consulte această legislaţie, legislaţia cu privire la culte. Părerea mea este că dânşii ţin să-şi facă un rating în societate şi nu mai mult decât atât”, a declarat Sergiu Sochircă, preşedintele ligii islamice.

 Menţionăm că pe 14 martie Ministerul Justiţiei a înregistrat Liga Islamică, prima organizaţie musulmană din ţara noastră. Pe 9 mai episcopul Marchel de Bălți a făcut un apel către popor îndemnînd la proteste împotriva legalizării islamului în Moldova. Ierarhul a comparat legalizarea islamului în țara noastră cu o mină cu efect întîrziat pe care Guvernul Filat și alianța pantru Europa au pus-o la temelia statalității Republicii Moldova.

 Episcopia de Bălți a anunțat miting împotriva noii legi a cultelor care permite înregistrarea facilă a oricărui cult, neglijînd factorul numeric și alte condiții necesare prevăzute în multe state europene. Nu este exclusă posibilitatea ca astfel de mitinguri de protest să răbufnească și în celelalte eparhii ale Mitropoliei Moldovei.

Sursă: Moldova Ortodoxă
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s