S-au anunţat proteste la Chișinău și la Bălți pe 18 mai

Mai jos e articolul „Proteste la Chișinău și la Bălți pe 18 mai. De vină este Legea cultelor”
 
Publicat de Moldova Ortodoxă, Lun, 16/05/2011 – 09:18

Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din Bălți.

Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfînt din Bălți.

Mai multe Asociaţii ortodoxe din Republica Moldova vor protesta miercuri, 18 mai în Piața Marii Adunări Naționale, informează pagina oficială a Mitropoliei Moldovei, mitropolia.md. Protestele sînt prevăzute pentru ora 11.00 și vor atrage creștinii ortodocși care sînt nemulțumiți de actuala Lege a cultelor.

 Noua Lege a cultelor, adoptată pe timpul guvernării comuniste, în 2007, permite oricui să înregistreze un cult religios în Moldova fără a impune rigori ce țin de numărul necesar al adepților sau de vechimea lui. Protestatarii avertizează asupra riscrurilor pe care le presupune înregistrarea facilă a cultelor și organizațiilor religioase, avînd în vedere că în Moldova au existat deja antecedente cu secta coreiană condusă de San Men Moon, scoasă înafara legii pentru activități ilegale.

 Totodată, organizatorii protestului din 18 mai își exprimă nedumerirea față de înregistrarea facilă a cultului islamic în Moldova care, spun ei, a dus la un șir de nemulțumiri și reacții în sînul societății civile. Ortodocșii protestează „pentru evitarea înregistrării unor organizaţii religioase cu caracter distructiv, care ar pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi a statului Republica Moldova, precum şi în virtutea faptului că Ortodoxia este confesiunea majoritară în ţara noastră”. Ei invită pe toţi creştinii ortodocşi să li se alăture întru apărarea valorilor spirituale strămoşeşti. 

 Comunicatul a fost lansat de „Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe” și se suprapune cu apelul episcopului Marchel de Bălți care a anunțat organizarea unor măsuri similare pe 18 mai în Bălți.

sursa- preluare de pe http://savatie.wordpress.com/

Reclame
Acest articol a fost publicat în icoane, istorie, Maica Domnului, sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii, social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s