Lucrări pe Dealul Arsenalului, la început de săptămână

sursa: http://www.catedralaneamului.ro/

La începutul unei noi săptămâni şi în lipsa ploii, lucrările de pe Dealul Arsenalului se desfăşoară la întreaga capacitate, pentru finalizarea unei etape importante de construcţie. În prezent se lucrează la ultimul rând de ancoraje.

„A fost adus şi al doilea utilaj pentru ancoraje, pentru a grăbi demersul lucrărilor ca să terminăm mai repede această etapă. Mâine o sa fie terminat primul rând de ancoraje, aflându-ne în acest moment pe parte sudică şi o sa ne mutăm pe parte de vest. De asemenea, am dat drumul la excavaţii pentru a pregăti platforma de lucru pentru această etapă de ancoraje”, a declarat ing. Narcis Caralicea.

Catedrala Mântuirii Neamului este cel mai important element al Ansamblului de pe Dealul Arsenalului. La cota -11,00m, sub spaţiul liturgic principal de la parter, se va afla o Sală Polivalentă.

Spaţiul sălii este conceput ca un paraclis, fiind posibilă oficierea de slujbe religioase, dar şi desfăşurarea unor alte tipuri de activităţi misionare cum ar fi cateheze, conferinţe, agape.

Cu o suprafaţă de 2307,64 mp, Sala polivalentă este structurată în trei nave, una principală, cu acoperiş boltit şi două laterale, delimitate de colonade asemănătoare cu cele de la parter. Partea centrală a sălii ia forma unui naos, fiind acoperit cu o cupolă sub formă de calotă sferică. În partea de est a sălii se află altarul, de 111,70 mp, care are legătură funcţională directă cu altarul spaţiului liturgic de la parter.

Accesul credincioşilor la Sala Polivalentă se realizează direct din exterior, prin două intrări laterale de la nivelul solului, sau din Catedrală prin cele şase circulaţii verticale principale.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în arhierei, istorie, pelerinaje şi călătorii duhovniceşti, social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s