4 luni de la adormirea Pr Nicodim de la Cernica

Veşnica lui pomenire ...

    Părintele Protosinghel Nicodim Bujor de la Mănăstirea Cernica a trecut la cele veşnice în seara zilei de 30 ianuarie 2011, la vârsta de 95 de ani, fiind înmormântat la 1 februarie în cimitirul acestui sfânt aşezământ.    

    Viaţa sa este o pildă de blândeţe şi de iubire faţă de Dumnezeu, faţă de sfinţii Săi şi faţă de oameni.
   Născut la 5 mai 1915 în Piatra Neamţ, şi-a închinat viaţa lui Dumnezeu intrând în monahism la 8 septembrie 1942 la Mănăstirea Cernica.

   Încă din această perioadă alcătuieşte un acatist în cinstea Sfântului Calinic din proprie iniţiativă şi cu dorinţa sinceră de a-l cinsti în mod special pe acest ierarh ca pe un mare sfânt român. Pornirea lui sinceră este încununată de bucuria canonizării Sfântului Calinic peste puţină vreme, în 1955, când slujeşte ca diacon şi se implică cu tot sufletul în organizarea evenimentului.

Pr Protos Nicodim Bujor -  Manastirea Cernica   În timpul regimului comunist este alături de iniţiatorii mişcării „Rugului aprins”, participând împreună cu Părintele Dumitru Stăniloae, Benedict Ghiuş, Daniil Sandu Tudor, Alexandru Mironescu şi alţii la mişcarea de revitalizare a spiritualităţii creştine în ţara noastră.

     Părintele Nicodim Bujor este un exemplu vrednic de urmat ca apărător al credinţei şi vieţii în Hristos. De la el ne-au rămas pilda de rugăciune către sfinţi, lumina curăţiei de pe chipul său blând şi bucuria de a fi creştin. Să-i urmăm viaţa şi să ne rugăm cum a făcut-o şi ne-a învăţat el!

 Prof.univ.dr. Gheorghe F. Anghelescu
Prep.univ.drd. Ionut Chircalan

 

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

sursa foto: Silviu-Andrei Vlădăreanu,

Toate drepturile rezervate – Orthphoto.net

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în icoane, istorie, Maica Domnului, sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s