Mănăstiri Ortodoxe Româneşti la Namur, Belgia şi în Spania

Mănăstire Ortodoxă Românească la Namur, Belgia

Mănăstire Ortodoxă Românească la Namur, Belgia

 
 
Românii ortodocşi din Belgia s-au rugat aseară, pentru prima dată într-o mânăstire ortodoxă românească. Prima slujba oficiată, aici, a fost cea a binecuvântării săvârşită de Înaltpreasfinţitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, împreună cu ceilalţi ierarhi din mitropolie.Mânăstirea se află la în oraşul Namur, la 40 de km de Bruxelles şi a fost cumpărată de la Biserica Romano-Catolică, potrivit Înaltpreasfinţitul Iosif: „Am făcut prima slujbă în proaspăt cumpărata Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului, o mănăstire care a aparţinut Bisericii Romano-Catolice. A fost o mănăstire greco-catolică sau de rit bizantin care în urmă cu aproape cu un an a fost părăsită de ultima călugăriţă care a rămas în viaţă, iar acum câteva zile am semnat cumpărarea acestei mănăstiri de către comunitatea ortodoxă română din Belgia şi care va avea în fiecare duminică şi sărbătoare Sfânta Liturghie urmând ca în săptămânile şi lunile care urmează să trimitem câteva călugăriţe care vor trăi şi se vor ruga în această mănăstire, prima mănăstire ortodoxă românească din Belgia”.Necesitatea înfiinţării acestei prime mănăstiri era una cu atât mai mare cu cât numărul românilor stabiliţi în Belgia a crescut foarte mult, mai ales după intrarea în Comunitatea europeană.

„Comunitatea însăşi simţea nevoia de a avea o mănăstire, un loc în care să se retragă din când în când, un loc de rugăciune, un loc de meditaţie, un loc în călugării să primească comunitatea şi să o întărească prin rugăciunile lor”, a mai spus Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, după cum informează TRINITAS TV.

Zilele trecute, la Bruxelles, sinodul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale a aprobat şi înfiinţarea primei mănăstiri ortodoxe române în Spania.

 
sursa- basilica.ro
 
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în arhierei, istorie, pelerinaje şi călătorii duhovniceşti, social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s