Ambasadorii Uruguayului, Mexicului şi Argentinei în vizită la Patriarhia Română

Ambasadorii Uruguayului, Mexicului şi Argentinei în vizită la Patriarhia Română

 Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:

În ziua de 13 iulie 2011, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audienţă pe Excelenţa Sa Domnul Pedro Mo Amaro, Ambasadorul Uruguayului în România şi preşedintele Grupului Şefilor de Misiuni din America Latină şi Caraibe, însoţit de Excelenţa Sa Doamna Maria Cristina de la Garza Sandoval, Ambasadorul Statelor Unite Mexicane în România şi Excelenţa Sa Domnul Claudio Pérez Paladino, Ambasadorul Republicii Argentina în România.

Excelenţa Sa Domnul Pedro Mo Amaro a mulţumit pentru primire şi a subliniat prezenţa activă şi rolul important al Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească. În acest sens, în numele celor opt ambasadori la Bucureşti ai ţărilor din America Latină şi Caraibe, Excelenţa Sa a propus stabilirea unor relaţii mai strânse de colaborare cu Patriarhia Română.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a salutat iniţiativa şi a propus organizarea în viitor a unor întâlniri periodice cu toţi membrii Grupului Şefilor de Misiuni din America Latină şi Caraibe, în vederea unei mai bune cunoaşteri reciproce a vieţii sociale, culturale şi religioase din România şi ţările Americii Latine.

În timpul întrevederii, oaspeţii au dorit să cunoască diverse aspecte ale activităţii pastorale, sociale şi educaţionale a Bisericii Ortodoxe Române şi care sunt relaţiile interbisericeşti cu alte confesiuni creştine, în special din America Latină.

Reclame
Acest articol a fost publicat în ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s