moaştele Sfântului Cuvios Gheorghe Mărturisitorul dăruite nouă de Grecia, la aniversarea Preafericitului Patriarh Daniel

„Înaltpreasfinţitul Pavlos, Mitropolit de Drama şi Exarh al Macedoniei a transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un mesaj din partea Bisericii Ortodoxe a Eladei şi a oferit Preafericitului Părinte Daniel un fragment din moaştele Sfântului Cuvios Gheorghe Mărturisitorul şi a oferit o icoana cu chipului Sfântului Cuvios Gheorghe.

„Am dori să lăsăm o dovadă a preţuirii noastre cu prilejul venirii aici, de aceea şi darul nostru are o semnificaţie duhovnicească, de vreme ce sunteţi conducătorul spiritual al poporului român şi unul din Patriarhii importanţi ai Bisericii Ortodoxe Răsăritene. Avem bucuria să vă oferim un fragment din sfintele moaşte al Sfântului Cuvios Gheorghe Mărturisitorul, care a adormit întru Domnul la Drama în 1909, un sfânt foarte popular în Grecia”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.”

http://www.basilica.ro/ro/stiri/aniversarea_a_60_de_ani_de_viata_a_patriarhului_romaniei_pe_colina_bucuriei_1045.html

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în arhierei, icoane, istorie, sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii, social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s