Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Germania

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va efectua o vizită canonică în Germania

...la Nurnberg, Sediul Sfintei Mitropolii Ortodoxe Române din Germania şi Europa de Nord

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:

În perioada 9-12 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoţit de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei şi Luxembourgului la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Din programul vizitei menţionăm următoarele momente principale:

Sâmbătă, 10 septembrie 2011, în cursul dimineţii, Patriarhul României se va întâlni cu Eminenta Sa Cardinalul Reinhard Marx, Arhiepiscop de Freising şi München, precum şi cu Excelenţa Sa dr. Johannes Friedrich, Episcopul evanghelic al Bavariei.

În cursul după-amiezii, va vizita Consulatul General al României din München, iar apoi se va întâlni cu doamna Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Bavarez. Cu acest prilej, vor fi discutate împreună cu autorităţile locale aspecte ale sprijinului constant acordat de acestea Mitropoliei Ortodoxe Române din Germania.

Duminică, 11 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi şi preoţi ortodocşi români şi ai altor Biserici Ortodoxe surori din Europa, va oficia Sfânta Liturghie şi va pune piatra de temelie pentru viitoarea biserică românească din München, cu hramurile Înălţarea Sfintei Cruci şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

În cursul după-amiezii, Patriarhul României va adresa un mesaj în timpul festivităţii de deschidere a celei de-a 25-a Întâlniri Internaţionale pentru Pace organizată de Comunitatea Sant` Egidio la München, cu tema „Destinaţi la convieţuire” („Bound to live together”). În cadrul acestui eveniment, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se va întâlni cu Preşedintele Germaniei, Excelenţa Sa domnul dr. Christian Wulf.

Luni, 12 septembrie 2011, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române va prezenta o expunere intitulată „Dialog teologic şi cooperare ecumenică”, în cadrul forumului cu tema Unitatea creştină şi dragostea pentru cei săraci, organizat ca parte a Întâlnirii Internaţionale pentru Pace, la care va participa şi doamna dr. Angela Merkel, Cancelarul Germaniei.

În după-amiaza aceleiaşi zile, delegaţia Patriarhiei Române se va întâlni cu domnul dr. Marcel Huber, ministru Secretar de Stat al Guvernului Bavarez, pentru a discuta aspecte privitoare la sprijinirea comunităţii româneşti din Bavaria.

Patriarhul României se va întoarce la Bucureşti în seara zilei de 12 septembrie 2011.

sursa: www.basilica.ro

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în arhierei, istorie, social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s