30 noiembrie, zi liberă din 2012 !?

Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei ar putea fi declarată sărbătoare legală

Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei ar putea fi declarată sărbătoare legală

 43 de parlamentari, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au depus la Parlament un nou proiect de lege asupra declarării zilei de 30 noiembrie ca zi liberă.Documentul prezentat ieri, 3 noiembrie, în Biroul permanent al Camerei vizează modificarea Codului muncii în sensul declarării sărbătorii Sfântului Apostol Andrei drept zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

În expunerea de motive, iniţiatorii consideră că poporul român are nevoie mai mult ca niciodată de unitate şi solidaritate, iar valorile creştine contribuie definitoriu la realizarea acestora.

În acest sens, Apostolul care i-a creştinat pe români şi patron spiritual al acestora a rămas în conştiinţa poporului un puternic simbol în devenirea noastră naţională, argumentează promotorii textului.

Proiectul de lege este depus la trei zile după ce o astfel de iniţiativă a primit şi sprijinul şefului statului.

Pe 31 octombrie, preşedintele Traian Băsescu i-a spus Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, că speră ca, de anul viitor, românii să fie liberi de ziua Sfântului Apostol Andrei: „Vreau să vă spun că am luat notă de ce avem de făcut pentru 30 noiembrie. Să sperăm că anul viitor va fi o realitate. Până la urmă Apostolul Andrei ne-a creştinat şi merită din plin să avem o zi de sărbătoare”.

Asupra acestei iniţiative legislative Senatul este prima cameră sesizată, însă decizia finală aparţine Camerei Deputaţilor.

 
sursa: basilica.ro
Reclame
Acest articol a fost publicat în istorie, sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii, social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s