Primul film documentar 3D românesc, „Culegătorii de folclor”, în cinematografe, din 30 ianuarie

Foto: romaniafilm.ro

Primul film documentar 3D românesc, "Culegătorii de folclor", în cinematografe, din 30 ianuariePrimul documentar etnografic românesc în format 3D realizat în România, „Culegătorii de folclor”, regizat de Gabriel Boholt, va avea premiera în cinematografele autohtone pe 30 ianuarie, informează RomâniaFilm.
   
„Culegătorii de folclor” face parte din prima trilogie de documentare 3D artistice etnografice din România şi va mai include titlurile „Moş Pupăză” şi „Nuntă în Maramureş”.

Cele trei producţii au scopul de a promova Maramureşul şi tradiţiile sale, iar dacă acestea vor avea succes, vor urma alte documentare 3D de prezentare a unor regiuni importante ale ţării, potrivit distribuitorilor. Până la sfârşitul anului vor fi lansate şi celelalte două filme ce fac parte din acest proiect.
   
Filmul „Culegătorii de folclor” a fost realizat pe Valea Izei, Sighetul Marmaţiei, şi prezintă viaţa unui cuplu tânăr de muzicieni din Maramureş. Filmul va avea peste 20 de minute şi este creaţia unei echipe de profesionişti ai RomâniaFilm, coordonată de Gabriel Boholt, regizorul peliculei, şi Marius Iuraşcu, directorul general RomâniaFilm.
   
Filmul a fost realizat în coproducţie, producătorul principal fiind Asociaţia pentru Integrare Culturală Europeană, care susţine proiectele de cultură româneşti, precum acesta, iar coproducător este RomâniaFilm, care va şi distribui documentarul.

Gabi Boholt a fost unul dintre primii fotoreporteri români care a realizat materiale de presă în zone de conflict armat, precum Transnistria – Tiraspol, Dubăsari, Muntenegru-Potgorica, Kosovo şi Kurdistan – Turcia. Pasiunea sa a rămas fotografia şi a continuat să participe la numeroase expoziţii colective de artă fotografică în România, Austria, Bulgaria, Belgia, Ungaria, Germania şi Spania.

sursa: antena3.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în istorie, muzică, poezie, social..., ştiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s