Italienii îşi vând organele pe Internet. Transplanturile, realizate în România, Bulgaria si Israel

24 Iun 2009, 17:48

Italienii îşi vând organele pe Internet. Transplanturile, realizate în România

 
Din cauza crizei economice, italienii recurg la gesturi greu de imaginat. Aceştia au ajuns să-şi vândă organele pe internet pentru a face rost de bani. Şi mai interesant este faptul că transplanturile sunt realizate în state precum România, Bulgaria sau Isreal.

Potrivit Adnkronos International, din ce în ce mai mulţi italieni recurg la vânzarea organelor pe internet. Există secţiuni speciale pentru cei care îşi doresc să-şi vândă ficatul, rinichii sau măduva spinării.

Un organ este licitat pe internet pentru preţuri între 50.000 şi 300.000 de euro. În ultima perioadă, sute de anunţuri în limba italiană ale persoanelor care vor să vândă organe au fost publicate pe internet. Numărul acestora a început să crească, după începerea crizei economice.

Un astfel de anunţ conţine datele personale ale vânzătorilor, o fotografie a acestora, analize de sânge, date de contact şi, bineînţeles, suma de bani cerută.

?Sunt tânăr, dar nu reuşesc să-mi găsesc un loc de muncă şi am grave probleme financiare. Am hotărât să vând ceva indispensabil, o parte din ficat, un rinichi, măduva spinării, pentru că trebuie să fac rost de bani ca să-mi ajut familia?, scrie un tânăr italian, într-un anunţ pe internet.

Legea italiană nu permite vânzarea organelor vitale, intervenţiile chirugicale fiind realizate în ţări precum Bulgaria, România, Israel.

În Israel, preţul unui transplant de rinichi costă până la 20.000 de euro. În fiecare an, sunt vânduţi 15.000 de rinichi şi 14.000 de ficaţi.

sursa: Antena3.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în social..., ştiri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s