Biblioteca Naţională se va deschide oficial pe 23 aprilie

M.Z. | 26 Mar 2012, 12:50

 
Biblioteca Naţională se va deschide oficial pe 23 aprilie

Foto: business24.ro
Biblioteca Naţională a României va deschide treptat activităţile destinate publicului, începând din 23 aprilie, în noul său sediu, situat în B-dul Unirii nr. 22 din Bucureşti, potrivit Agerpres.         Site-ului instituţiei anunţă că, timp de cinci zile, din 23 şi până pe 27 aprilie, conducerea bibliotecii propune un program inaugural care va încerca să prezinte publicului larg activităţile şi misiunea unei biblioteci naţionale, atât zonele de interferenţă între biblioteca naţională şi celelalte tipuri de biblioteci (publice, specializate, universitare, şcolare, de cercetare), cât şi cele de interferenţă între biblioteca naţională şi alte instituţii info-documentare, precum muzeele, arhivele, centrele culturale.

Astfel, pe 23 aprilie, de Ziua Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor şi Ziua Naţională a Bibliotecarului, discuţiile se vor concentra pe definirea conceptului de bibliotecă naţională şi pe biografia şi specificul Bibliotecii Naţionale a României în cadrul familiei europene de biblioteci naţionale.

Ziua de 24 aprilie va fi dedicată bibliotecilor publice şi statutului lor de Agora, de spaţiu formativ şi informativ în societatea secolului XXI, iar 25 aprilie – bibliotecilor de învăţământ şi rolului lor în educaţia formală şi non-formală.

De asemenea, data de 26 aprilie va fi consacrată bibliotecilor specializate şi importanţei pe care o are cercetarea documentară în orice demers ştiinţific pertinent, urmând ca ultima zi, 27 aprilie, să fie dedicată statutului şi importanţei colecţiilor patrimoniale din biblioteci, arhive, muzee.

Data de 23 aprilie a fost aleasă de UNESCO Zi Internaţională a Cărţii şi a Dreptului de Autor, pentru că, la această dată, în 1616, au murit doi dintre titanii literaturii universale – Cervantes şi Shakespeare, câteva sute de ani mai târziu, la aceeaşi dată, născându-se un altul – Vladimir Nabokov.

Reclame
Acest articol a fost publicat în istorie, social..., ştiri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s