Şantierul Catedralei Mântuirii Neamului

sursa: catedralaneamului.ro
21.06.2012

După ce lucrările la radierul casetat al Catedralei Mântuirii Neamului s-au încheiat, eforturile au fost concentrate asupra lucrărilor de la subsolul 3. În perioada 15 – 21 iunie s-a montat o parte din armătura pentru stâlpii de susţinere şi elementele verticale.

„La momentul de faţă armăturile sunt montate în proporţie de 70%, iar cofrarea şi turnarea betoanelor a încercat să fie în ritm cu montarea acestor mustăţi. Acestea delimitează înălţimea subsolului III. Subsolul III este constituit din pereţi perimetrali, pereţi de compartimentare, stâlpi pătraţi, dreptunghiulari şi alte forme care îmbracă incintele acestor încăperi. Betoanele sunt tot de categorie superioară şi, practic, înaintând cam 70% cu planul de armare şi 50% cu planul de betonare, am început deja, de câteva zile, să pozăm şi cofragul pentru fundul plăcii peste subsolul III”, a spus Ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuţia.

Pentru cei aproximativ 300 de muncitori care lucrează pe şantier s-au luat măsuri de protecţie întrucât în ultima perioadă temperaturile au depăşit 30 grade.

„Se lucrează cu ochelari de protecţie, li se dă muncitorilor în permanenţă apă. Încercăm ca în zonele mai dificile să se lucreze pe conuri de umbră. În cazul în care temperatura depăşeşte 34-35 grade se fac pauze mai dese pentru a se servi apă sau eventual un sandwich pentru ca oamenii să nu fie prea obosiţi de aceste temperaturi ridicate”, a spus Ing. Gabriel Năstase.

Reclame
Acest articol a fost publicat în arhierei, istorie, social..., ştiri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s