Hramul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Hramul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului                Calendarul Bisericii Ortodoxe consemnează la data de 12 iulie Cinstirea Sfintei Icoane Prodromiţa de la Muntele Athos. Printre puţinele lăcaşuri de cult din Patriarhia Română care poartă acest hram se numără şi Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de un sobor de preoţi şi diaconi, informează TRINITAS TV.

                Icoana Maicii Domnului Prodromiţa din lăcaşul de cult este o copie după icoana aflată la Schitul românesc „Prodromu” de la Muntele Athos, zugrăvită în chip minunat în anul 1863. „Mulţimea de credincioşi de astăzi ne bucură şi pe noi întrucât evlavia poporului român faţă de Maica Domnului este mare şi ne dă o speranţă că Maica Domnului ne ocroteşte şi ne ajută în vremurile în care trăim”, a spus Arhim. Ciprian Grădinaru.

                În colecţia Acatiste şi vieţi de sfinţi de la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă a apărut de curând broşura „Icoana Maicii Domnului Prodromiţa. Istoria, minunile şi acatistul”. Puteţi să vă procuraţi broşura de la pangarele bisericilor şi de la magazinele de carte bisericească.

sursa:http://www.basilica.ro/ro/stiri/

Reclame
Acest articol a fost publicat în icoane, istorie, Maica Domnului, pelerinaje şi călătorii duhovniceşti, Sfântul Munte, social..., ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s