din Pericul egiptean: pentru AVVA THEODOR din muntele FERMI

            Acesta s-a dus odata la avva Ioan, care era famen din nastere si dupa ce au vorbit ei impreuna a zis avva Theodor : cand eram in Schit, lucrul sufletului era lucrul nostru de capetenie, iar lucrul mainilor il aveam sub lucrul sufletului. Iar acum s-a facut lucrul sufletului sub lucrul mainilor si cel de sub lucru a devenit lucru.

            Si l-a intrebat fratele ( avva Ioan ), zicand : care este lucrul sufletului pe care acum il avem sub lucru ? Si care este cel de sub lucru pe care acum il avem lucru ? Si a raspuns batranul : toate cele ce se fac pentru porunca lui Dumnezeu este lucru al sufletului; iar a lucra pentru sine si a aduna, acestea trebuie sa le avem sub lucru.

            Si a zis fratele : lumineaza-mi mie pricina aceasta. Si a zis batranul : iata, auzi de mine ca sunt bolnav si esti dator sa ma cercetezi, dar zici in sine-ti : sa-mi las lucrul meu acum si sa ma duc ? Mai bine sa-l sfarsesc intai si apoi sa ma duc ? Ti se intimpla inca si alta pricina si poate nicidecum nu te duci. Iarasi alt frate iti zice tie : da-mi ajutor, frate ! Si zici : sa-mi las lucrul meu si sa merg sa lucrez cu aceasta ? Deci, de nu te vei duce, lasi porunca lui Dumnezeu care este lucrul sufletului si faci pe cel de sub lucru, care este lucrul mainilor.

sursa: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii, social... și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s