Sfântul Sinod: „Incheierea logodnei civile nu obligă Biserica să oficieze această ierurgie separat de Sfânta Taină a Cununiei, pe care o pot primi doar credincioșii creștini ortodocși care fac dovada încheierii căsătoriei civile”!

-articol preluat integral de pe http://www.basilica.ro/ro/stiri-patriarhie/logodna_religioasa_se_oficiaza_numai_impreuna_cu_sfanta_taina_a_cununiei_8939.html

„BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE ne informează:

Ca urmare a materialului de presă intitulat Biserica nu mai vrea logodne, realizat de doamna Adriana Stere şi difuzat de postul de televiziune Pro Tv, care prezintă confuz şi tendenţios hotărârea Sfântului Sinod din 25 octombrie 2011, pentru corecta informare a opiniei publice, Patriarhia Română precizează:

Întrucât noul Cod Civil din România cuprinde prevederi care pot influenţa în mod negativ sfinţenia, unitatea şi stabilitatea familiei creştine, prin reglementările privitoare la crearea instituției logodnei civile (art. 258 ş.u), la extinderea sferei divorţului prin acordul părţilor (art. 374 alin. (1) sau la efectele civile ale reproducerii umane asistate medical cu terţ donator (art. 441 alin. 1-2), Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca logodna religioasă să fie oficiată numai împreună cu Sfânta Taină a Cununiei. În hotărârea sinodală se mai precizează că încheierea logodnei civile nu obligă Biserica să oficieze această ierurgie separat de Sfânta Taină a Cununiei, pe care o pot primi doar credincioșii creștini ortodocși care fac dovada încheierii căsătoriei civile.

Deoarece reporterul Adriana Stere continuă să dezinformeze opinia publică prin interpretări tendenţioase ale unor hotărâri sinodale, Patriarhia Română solicită conducerii postului de televiziune Pro Tv să analizeze acest caz de încălcare sistematică a deontologiei profesionale pentru respectarea dreptului publicului telespectator la o informare corectă şi obiectivă. „

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în istorie, sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii, social..., ştiri și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s