Constructia Catedralei Ortodoxe Române din Madrid continuă !

sursa (ianuarie 2013): http://episcopiaspanieiportugaliei.es/index.php/catedrala-din-madrid

Instalarea sistemului geotermic la Catedrala din Madrid. Procesul de construcție a Catedralei Ortodoxe Române din Madrid continuă cu montarea sistemului de încălzire geotermală.

În această perioadă se instalează forajele și pompele de injecție, pentru care se efectuează săpăturile necesare. Este vorba de 11 puțuri săpate la 110 m. adâncime, ansamblul integral având la bază bucle verticale închise. Căldura geotermală este extrasă prin pompele de căldură, care transformă energia geotermală folosind 1KWh de electricitate în 4KWh caldură, ceea ce înseamnă că se utilizează doar 25% curent electric. Prin colectoare circulă, în sistem închis, un amestec de apă şi antigel, ce preia căldura din sol şi o transferă pompei de căldură.

În timpul verii, procedeul se inversează, iar sistemul lucrează ca modul de răcire, furnizând, fără costuri suplimentare, necesarul de apă caldă sanitară.

Sistemul de încălzire geotermal folosește căldura pământului ca sursă de încălzire și prezintă o serie de avantaje față de sistemele clasice. Este un sistem ecologic, utilizat tocmai întrucât una dintre condițiile impuse de Primăria Madridului pentru ridicarea catedralei a fost de a se utiliza surse ecologice.

Instalarea sistemului de încălzire geotermală va dura maxim trei săptămâni, după care execuția construcției va continua cu structura de rezistență a imobilului, prin turnarea betonului și dispunerea armăturii.

Reclame
Acest articol a fost publicat în arhierei, istorie, Maica Domnului, pelerinaje şi călătorii duhovniceşti, sfinţi şi părinţi duhovniceşti ai Bisercii, social..., ştiri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s