Reprezentanţa Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Biserica Ortodoxă Autonomă a Japoniei

În anul 2008, Patriarhia Română a înfiinţat două parohii româneşti în arhipelagul nipon, pentru nevoile spirituale ale românilor care s-au stabilit în Japonia de-a lungul timpului. În acest sens, a fost numit părintele Alexandru Gabriel NICODIM, pentru a păstori credincioşii ortodocşi români aflaţi în oraşul Tokyo şi împrejurimi şi, respectiv, părintele Cristian GHEORGHIU, pentru românii aflaţi în zona metropolitană Nagoya – Osaka. Prin misiunea pastorală ce se desfăşoară în Ţara Soarelui Răsare, Biserica Ortodoxă Română îşi împlineşte datoria de conştiinţă de a se îngriji de fiii ei duhovniceşti, pentru păstrarea identităţii culturale şi spirituale în rândul românilor aflaţi temporar sau definitiv în această ţară şi care depăşeşte numărul de 3.000 de persoane, ceea ce îndreptăţeşte Patriarhia Română să considere că lucrarea Bisericii Ortodoxe Române în rândul românilor din Japonia este foarte necesară.

                  În şedinţa de lucru, din 16-17 februarie 2012, Sfântul Sinod a hotărât înfiinţarea Repezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lîngă Biserica Ortodoxă Autonomă a Japoniei şi a numit pe părintele Alexandru Gabriel NICODIM ca reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Biserica Ortodoxă Autonomă a Japoniei.

                  Această iniţiativă a fost primită cu bucurie de Înaltpreasfinţitul Părinte Daniel, Arhiepiscop de Tokyo şi Mitropolitul Întregii Japonii, care a trimis o scrisoare la Patriarhia Română prin care şi-a exprimat acordul în acest sens.

Adresa Web: http://www.parohia-tokyo.blogspot.ro

Adresa: Chiba-ken, Chiba-shi, Wakaba-ku, Kasori-cho 1475-80, 264-0017

sursa: http://www.parohia-tokyo.blogspot.ro/p/poze.html, http://www.patriarhia.ro/ro/administratia_patriarhala/sectorul_comunitati_externe.html

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în arhierei, istorie, pelerinaje şi călătorii duhovniceşti, social... și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s